Om oss

OM OSS

TATIANA HÅKANSONTatiana Håkanson föddes 1991 i en favela i Brasilien och blev lämnad på ett barnhem när hon var sex månader. Där uppfostrades hon strängt av katolska nunnor. Vid sex års ålder adopterades hon till Sverige. Tatiana insåg att hon var svart när hon kom till Sverige. Hennes barndom i det nya landet kom att präglas av mobbning och rasism. Fotbollen, där hon nådde elitnivå blev hennes räddning. Idag föreläser Tatiana om integration, normer, rasism, adoption och jämställdhet.


Svartingen & NAZISTENEn föreläsning om utanförskap och vad som händer med en människa som hamnar utanför. Två hisnande berättelser om två individer som hittar tillbaka till samhället.

CHRISTIAN JEPPESENChristian Jeppesen. Ex-nazist. Berättar öppet om sin stökiga bakgrund. Problemen i skolan och utanförskapet som uppstod. Mammans viktiga roll och pappans frånvaro. Hur mammans cancer påverkade honom och förlusten av henne. Hur han söker sig till det destruktiva och blir rekryterad av nazisterna. Vad han gjorde i rörelsen och konsekvenserna i den miljön. Hur han rekryterade ungdomar till rörelsen och hur dom blev utnyttjade. Berättar om händelser som fick honom att börja ifrågasätta och senare vakna upp och lämna den nazistiska rörelsen. Påföljderna och den jobbiga väggen tillbaka till ett nytt liv. Hur han nu jobbar för att förebygga och motverka att ungdomar söker sig till destruktiva miljöer.

SAMARBETS PARTNERS 

Hemmet vid vägen
kunskapens framtid